apparatuur
Stap 1: Apparatuur, Kastjes Verwijderen

Als eerste vragen wij u waar de meter zit om het water en/of gas even af te kunnen sluiten. Wanneer dat gedaan is beginnen we met het demonteren van de aanwezige apparaten.

Over het algemeen zijn dit een kookplaat, gasfornuis, oven, magnetron, vaatwasser, afzuigkap en wellicht nog ander keuken apparatuur.

Tijdens het demonteren van dit apparatuur en het blad inclusief de wasbak met kranen, doppen we ook meteen de gas- en waterleidingen af zodat het water er zo snel mogelijk weer op kan.

Wanneer dit allemaal is gedaan brengen we meteen alles naar buiten zodat we weer in een lege ruimte verder kunnen. Het water kan er weer op en na een controle op lekken gaan we weer verder met de volgende stap.

Wandtegels verwijderen
Stap 2: Keukenblok, Tegels Verwijderen

Nu gaan we verder met het demonteren van de aanwezige kasten en het keukenblok. Als eerste halen we alle losse legplanken uit de kasten en halen we de laatjes eruit.Hierna kunnen de kastjes boven en het keukenblok uit elkaar gehaald worden.

Nu komt het stukje dat waarschijnlijk de meeste overlast zal geven tijdens het verwijderen van de keuken, namelijk het verwijderen van de wandtegels en indien gewenst meteen ook de vloertegels.

Dit doen wij met een elektrische breekhamer met daarin een scherpe beitel waarmee we onder de tegels kunnen komen en van de muur of vloer kunnen wippen.

Ondertussen wordt er steeds opgeruimd en het vrijgekomen afval wordt meteen naar beneden gebracht waar de container of onze eigen bus / aanhanger staat

Opruimen keuken
Stap 3: Schoon Opleveren

Wanneer de tegels allemaal verwijderd zijn gaan we meteen alles opruimen en via de trap naar beneden brengen. Soms kan het met een touw en emmer via het raam.

Nadat we alles uit de keuken hebben verwijderd lopen we alles nog een keer goed na en als we nog iets tegenkomen dan verhelpen we dat meteen nog even.

Als alles goed is verwijderd wordt het tijd dat we al ons gebruikte gereedschap opruimen en dit weer naar beneden naar onze bus brengen.

We nemen de bezem, een stoffer en blik en een vuilniszak mee terug naar boven om de inmiddels kale keuken goed schoon te vegen en het laatste beetje op te ruimen.

Hierna halen we u erbij om alles even na te kijken en als u ook vindt dat alles goed is wordt het tijd om afscheid te nemen en gaan wij weer naar de volgende keuken.